Ψηφιακές ....παραλίες

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ και ΕΜΒΑΔΟΝΘέλεις να εξασκηθείς στα σχήματα αλλά και στην εύρεση της Περιμέτρου και του Εμβαδού; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επόμενη εφαρμογή και να δημιουργήσεις ό,τι επιθυμείς, χωρίς περιορισμούς, κανόνες, πλαίσια, κ.τ.λ.

Οδηγίες (η εφαρμογή είναι στα αγγλικά:
  http://www.mathplayground.com/manipulatives/MP_Geoboard_new.swf
 • Σύρε με το ποντίκι σου ένα λαστιχάκι (Elastics) από το επάνω αριστερά πλαίσιο.
 • Τοποθέτησέ το όπου επιθυμείς και μεγάλωσέ το από τις άκρες του όσο θέλεις
 • Πιάνοντάς το από τις πλευρές του (μία κάθε φορά) μπορείς να το τεντώσεις και να το αφήσεις σε όποια τελίτσα θέλεις. Έτσι θα φτιάξεις ό,τι σχήμα επιθυμείς. Μπορείς και να χρωματίσεις το σχήμα σου απλά επιλέγοντας το χρώμα της αρεσκείας σου.
 • Υπολόγισε με το νου σου Περίμετρο και Εμβαδό και για να ελέγξεις το αποτέλεσμα κάνε κλικ στην επιλογή "Measure" επάνω δεξιά.
 • Μπορείς να καθαρίσεις την οθόνη σου επιλέγοντας "Reset" ή να σβήσεις ένα σχήμα επιλέγοντας "Remove"    
 • Στα Μαθηματικά φαίνεται ότι ξέρουμε πολύ καλά να ξεχωρίζουμε την Περίμετρο από το Εμβαδό και να χρησιμοποιούμε το σωστό τρόπο μέτρησης σε κάθε περίπτωση. Για να είμαστε όμως απόλυτα σίγουροι γι' αυτό, τι θα λέγατε να ξαναδούμε τις βασικές έννοιες μέσα από την επόμενη παρουσίαση;

  Η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι μεταφρασμένη (σε ελεύθερη απόδοση) από τα αγγλικά και τροποποιημένη ως προς το περιεχόμενό της..
                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.