Ψηφιακές ....παραλίες

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : Ιστορίες με φαντάσματα

                 Μια νύχτα  αλλιώτικη από τις άλλες 

 Κάποιοι τσιγκάνοι μουσικοί πήγαιναν με έναν αμαξάρη σε μια πόλη .Εκεί τους υποδέχτηκε μια παρέα πλουσιών κα τους είπαν να μείνουν εκεί .


Αυτοί οργάνωσαν έναν μεγάλο χορό και ο αρχηγός από τους πλούσιους , έδωσε στον αμαξάρη μια χρυσή κάπα και στον βοηθό του ένα ασημένιο καπέλο .Ακόμα έβαλε μέσα στο βιολί του αμαξάρη λεφτά .Η γυναίκα τους πρότεινε να κοιμηθούν εκεί .Πολύ αργά το βράδυ , όταν τελείωσε ο χορός και είχαν φύγει όλοι , η γυαναίκα τους πήγε στην κάμαρά τους .
Το πρωί όταν ξύπνησαν , βρισκόταν σ΄ένα νεκροταφείο , τα όργανά τους ήταν κρεμασμένα σε σταυρούς και η κάπα του αμαξάρη είχε σκιστεί .


                      Το τσιμπούσι των νεκρών 

Ένας άντρας , καθώς πήγαινε στο σπίτι του , πέρασε μπροαστά από ένα νεκροταφείο . Ξαφνικά σκόνταψε σε μια νεκροκεφαλή . Τότε γύρισε και της είπ:
<< Δε βλέπεις μπροστά σου , περπατάω .Αν είσαι ζωντανός έλα στος 8 να φάμε >>
Στις οχτώ ακριβώς ο άντρας άκουσε την πόρτα να χτυπαέι , άνοιξε και είδε μπροστά του τον νεκρό που φορούσε μια κάπα . Του είπε να καθίσει στον καναπέ και του σέρβιρε να φάει . Ο νεκρός  όμως δεν έτρωγε και το φαγητό το έριχνε από πίσω του . Όταν έφευγε είπε στον άντρα ότι θα τον περίμενε το επόμενο βάδυ στις οκτώ για να φάνε μαζί .Του είπε ακόμα , ότιαν δεν πήγαινε θα τον έβρισκαν μεγάλες συμφορές .
Την άλλη μέρα στις οκτώ ο άντρας πήγε στο νεκροταφείο και αυτός με τη σειρά του έριχνε το φαγητό από πίσω .Τότε ο νεκρός , που κατάλαβε τι έκανε , του είπε ότι είναι πολύ πονηρός και ότι αν έτρωγε έστω και μια ψίχα ψωμιού ή αν έπινε μια γουλιά κρασί , θα πέθαινε .

                                                              ΛΥΔΙΑ  ΚΑΡΑΤΖΑ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.