Ψηφιακές ....παραλίες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ

http://www.monachoulis.gr/displayITM1.asp?ITMID=21

           ΘΑΛΑΣΣΙΟ   ΠΑΡΚΟ   ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ 



Το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων , στις Β. Σποράδες , ιδρύθηκε το 1992 με Προεδρικό διάταγμα της Ελληνικής κυβέρνησης και είναι το μοναδικό στη χώρα μας.
Eίναι το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης, με περιοχή που καλύπτει περίπου 2.200 τετρ.χιλ


Το πάρκο αποτελεί σημαντικό χώρο για πολλά σπάνια και κινδυνεύοντα με εξαφάνιση είδη, για παράδειγμα φιλοξενεί τον πιο σημαντικό εναπομείναντα πληθυσμό της Μεσογειακής Φώκιας (Monachus monachus) στη Μεσόγειο, με περίπου 55 άτομα αυτού του κρισίμως κινδυνεύοντος είδους να διαβιούν εντός του πάρκου.




Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, είναι ελληνική, μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1988 .
Η MOm δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.