Ψηφιακές ....παραλίες

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Η παραλία << Ναυάγιο >> , η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου είναι ένα παράξενο δημιούργημα της φύσης , αλλά και δημιούργημα ενός ναυτικού ατυχήματος που έγινε κάτω από μυθιστορηματικές συνθήκες .
Η παραλία αυτή βρίσκεται στις δυτικές ακτές του νησιού που είναι σεισμογενείς και τα νερά του Ιονίου στην περιοχή είναι πολύ βαθιά .
Το ναυτικό ατύχημα είναι το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου < Παναγιώτης , που το 1982 με παράνομο φορτίο κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα , προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία .

                                                 Μαριάννα 


  ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ     ΕΞΠΡΕΣ   ΣΑΜΙΝΑ

Το επιβατηγό –οχηματαγωγό Εξπρές Σάμινα της εταιρείας Μinoan Flying Dolphins  ήταν ένα φέρυ-μποτ που έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς –Πάρος –Νάξος –Σάμος –Πάτμος με προορισμό του Λειψούς .Το δρομολόγιο έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000 και είχε σαν παοτέλεσμ ατη σοβαρή ναυτική τραγωδία στην Ελλάδα με 81 νεκρούς , τη δέυετρη μεγαλύτερη μετά το ναυάγιο του οχηματαγωγού  << Ηράκλειον >>( Φαλκονέρα ).

Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 το πλοίο πλησίασε να προσεγγίσει τον λιμένα της Παροικιάς της Πάρου , προσέκρουσε στις νησίδες <<Πόρτες Πάρου >> και μετά από 25 λεπτά βυθίστηκε .

                                                                     Λυδία 



ΤΟ  ΝΑΥΑΓΙΟ  <<ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ >>

Το επιβατηγό –οχηματαγωγό <<Ηράκλειο >> ήταν ένα πλοίο ( φέρυ μπωτ κλειστού τύπου , που εκτελούσε την ακτοπλοική συγκοινωνία Πειραιά –Χανιά και Πειραιά –Ηράκλειο .
Το βράδυ στις 7 Δεκεμβρίου 1966 και ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες το πλοίο απέπλευσε από τη Σούδα της Κρήτης για τον Πειραιά. Αφού απέπλευσε και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας στο Μυρτώο Πέλαγος , το τελευταίο όχημα , που ήταν ένα ψυγείο φορτηγό 5 τόνων με φορτίο πορτοκάλια άρχισε να κινείται και να προσκρούει στους πλευρικούς καταπέλτες . Ένας από αυτούς άνοιξε και το φορτηγό ψυγείο έπεσε στη θάλασσα , που αμέσως γέμισε όλο το χώρο των οχημάτων .Οι άνεμοι που φυσούσαν στην περιοχή υπολογίστηκαν στα 10 Μποφόρ .Το πλοίο άρχισε να παίρνει μεγάλες κλίσεις που στο τέλος οδήγησαν στη βύθιση του πλοίου .

                                           Λυδία – Δήμητρα



           

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.